Kosovë

Procesi i ndarjes së dy shkollave në Prizren përcillet me shqetësimet e opozitës

komuna e prizrenit
 

i ndarjes së dy shkollave të mëdha në Prizren vazhdon që të figurojë si shqetësim për partitë opozitare. Sipas përfaqësuesve të këtyre partive, qeveria komunale në mënyrë të paligjshme ka ndarë shkollën “Abdyl Frashëri” në dy shkolla, sikurse edhe shkollën “Lekë Dukagjini” po ashtu në dy shkolla. Madje eksponentë të PDK-së kanë shprehur qëndrimin se formimi i shkollave të reja, si rezultat i ndarjes së shkollave të sipërpërmendura, ende nuk njihet nga Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit. Mirëpo drejtuesit e Arsimit në Komunën e Prizrenit kanë kundërshtuar pretendimet e opozitarëve, duke theksuar se ndarja e shkollës “Abdyl Frashëri” dhe ndarja e shkollës “Lekë Dukagjini” është realizuar në mënyrë ligjore. Në të njëjtën kohë kanë shtuar se nga shtatori ato nisin funksionimin e pavarur.

Shefi i grupit të këshilltarëve të PDK-së në Kuvendin e Komunës së Prizrenit, Simir Krasniqi ka akuzuar DKA-në për mungesë planifikimi të mirëfilltë, gjë që sipas tij ka rezultuar edhe me veprime që nuk kanë bazë ligjore.