Kosovë

BE-ja premton investime miliardëshe për komunat e Anamoravës

 

Të harruar nga niveli qendror e ai lokal po ndihen banorët e Komunës së Parteshit, shumica e të cilëve janë të komunitetit serb. Ata shpresojnë se bisedimet mes Kosovës dhe Serbisë do t’u sjellin dobi. Këtë komunë të martën e vizitoi shefi i Zyrës së BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog, i cili premtoi investime miliardëshe për Komunën e Parteshit dhe për komunat përreth

Në magjistralen që lidh Komunën e Gjilanit me atë të Ferizajt gjendet edhe një komunë tjetër, ajo e Parteshit. Aty bien në sy kisha ortodokse dhe emërtimet e rrugëve me emra të personaliteteve të komunitetit serb.

E pikërisht Parteshi ka qenë destinacioni i radhës i shefit të Zyrës së Bashkimit Evropian, Tomas Szunyog, një ditë pas vizitës në Janjevë.