Kosovë

KFOR-i italian bën objektin e Komunës së Pejës me impiant solar

 

Të premten është inauguruar impianti me 32 tabela solare të vendosura në njërin prej kulmeve të objektit të administratës komunale të Pejës. Ky impiant solar për prodhimin e energjisë alternative ju dhurua Komunës së Pejës nga forcat paqeruajtëse të KFOR-it italian.

“Projekti ka rëndësi shumë të madhe. Ka kuptim të modernizmit dhe me ecë në hap me kohën, respektimin e ambientit dhe me vetë faktin se ky impiant solar është bërë në komunë, të jetë një shembull për qytetarët që të shtojnë shfrytëzimi i impianteve solare për energji alternative dhe ruajtjen e mjedisit”, u shpreh në këtë inaugurim nënkoloneli italian Antonio Bernardo, komandant i Batalionit Kinetik të forcave italiane në Kosovë.