Kosovë

PDK-ja akuzon Ekzekutivin e Prizrenit për mosfunksionalizimin e Shtëpisë për të Moshuarit

 

Dega e PDK-së në Prizren, të premten, ka vlerësuar se Shtëpia për të Moshuarit është një domosdoshmëri e kohës, porse ky projekt është anashkaluar nga qeveria lokale. Ky subjekt opozitar, duke shpalosur shqetësimin për mosjetësimin e projekteve të nisura qysh para vitit 2017, ka veçuar projektin e Shtëpisë për të Moshuarit, duke theksuar se ai tanimë duhej të ishte në shërbim të qytetarëve.

“Projekti i iniciuar nga PDK-ja në vitin 2016, për ndërtimin dhe funksionalizimin e Shtëpisë së Pleqve, si një nevojë esenciale për qytetarët e Prizrenit, edhe pas 5 vjetësh, akoma nuk është funksionalizuar. Shtëpia e Pleqve si një projekt social për qytetin, nuk duhet të ishte pjesë e debateve politike dhe nuk duhet të përfshiheshin inatet politike të pozitës së tanishme dhe të bënin vonesa në implementim të projektit, me gjithë faktin se projekti ka qenë i ideuar dhe i iniciuar nga ana jonë. Të qenit në krye të një qyteti do të thotë të jesh në gjendje që nevojat qytetare të vihen mbi inatet, debatet dhe luftën politike”, ka thënë Fahrije Bytyqi nga dega e PDK-së, gjatë një konference për shtyp.