Kosovë

Dhoma e gatshme në QMF-në e Raushiqit qe katër vjet pret stomatologun

 

Dhoma me pajisje moderne për shërbime të stomatologjisë në Qendrën e Mjekësisë Familjare (QMF) në fshatin Raushiq të Pejës, qe katër vjet është në pritje të një stomatologu. Konkretisht, prej vitit 2017 kur është përuruar objekti i ri i kësaj QMF-je e deri më sot, nuk u është ofruar banorëve ky shërbim mjekësor në mungesë të stomatologut. Ky shërbim u ishte premtuar banorëve të fshatrave që mbulon kjo QMF, pasi në objektin e vjetër të saj nuk ka pasur stomatolog, raporton Koha.net.

Mirëpo, karrigia moderne për shërbime dentare ende është e mbështjellë me najlon dhe e mbuluar me çarçaf që të mos pluhuroset. Mjekja familjare, Zize Hakaj - Veselaj, e cila është edhe shefe e kësaj qendre shëndetësore në Raushiq, tregon për KOHËN se vazhdimisht ka kërkuar për stomatolog, por sipas saj deri tash asgjë nuk ka.