Kosovë

Dëmtohen pesë shtylla të energjisë elektrike që furnizojnë gurthyesin e Shalës

 

Në orët e vona të së shtunës, persona ende të paidentifikuar kanë dëmtuar së paku pesë shtylla të energjisë elektrike të cilat furnizojnë një gurthyes në fshatin Shalë të Komunës së Lipjanit.

Ditë më parë KOHA ka raportuar derisa banorët dhe këshilli i këtij fshati kanë mbledhur rreth 200 nënshkrime për ta kundërshtuar nisjen e operimit të këtij gurthyesi. Madje, ditë më parë pronarëve të këtij gurthyesi i është djegur edhe një makineri nga persona ende të paidentifikuar. Pas dëmtimit të shtyllave elektrike, KOHA ka provuar, por nuk ka arritur të dielën të marrë një deklaratë nga Policia e Kosovës. Por burime të KOHES kanë thënë se Policia është duke i intervistuar disa persona me qëllim që sa më shpejtë të zbardhet rasti i dëmtimit të shtyllave të energjisë elektrike.