Kosovë

Banorët e dy fshatrave kërkojnë riparimin e rrugëve pas ndërtimit të hekurudhës

 

Prej më shumë se një orë është bllokuar rruga kryesore që lidh disa fshatra të Komunës së Lipjanit. Kjo, për shkak se banorët e fshatit Rubovc dhe Koiskë të kësaj komune kanë protestuar kundër dëmtimit të rrugëve lokale nga një kompani që është duke e bërë rehabilitimin e hekurudhës në disa lokalitete. Kërkesë e tyre është lidhja e një marrëveshje me punëkryesin që pas përfundimit të projektit, të riparohen dëmet.

Organizatorët e kësaj proteste kanë thënë se përveç dëmtimit, rruga shpesh edhe bllokohet nga automjetet transportuese dhe se bëhet fjalë për rrugët për ndërtimin e së cilave kanë ndihmuar financiarisht edhe vetë banorët.