Kosovë

Dështon lirimi i bizneseve nga taksa komunale në Podujevë

Dështon lirimi i bizneseve nga taksa komunale në Podujevë
 

Komunarët e Podujevës nuk kanë arritur ta vënë në diskutim publik plotësim-ndryshimin e Rregullores për taksa, tarifa dhe gjoba komunale, që kishte për synim lirimin nga taksa komunale shumicën e bizneseve në këtë komunë.

Votat kundër të LDK-së dhe abstenimi i PDK-së ia pamundësuan pushtetit të ri këtë plotësim-ndryshim. Refuzimi për të votuar pro i këshilltarëve të LDK-së ka qenë rritja e kësaj tarife për bizneset që nuk lirohen nga kjo taksë. Ndërsa, drejtori për Planifikim dhe Zhvillim Ekonomik, Pajtim Balaj, ka thënë se votat po i kërkon vetëm për vënie në diskutim publik dhe se gjatë debatit do të jenë të hapur për çdo propozim.