Kosovë

Ferizaj përballet me braktisjen e mësimit nga nxënësit

Foto: Driton Paçarada / KOHA
 

Komuna e Ferizajt edhe gjatë këtij viti shkollor po vazhdon të përballet me braktisje të nxënësve nga shkollat fillore dhe ato të mesme. Më së shumti braktisje po ndodhin për shkak të kushteve të rënda ekonomike. Ndërkohë, drejtoria Komunale e Arsimit ka aktivizuar ekipe për parandalim të këtij fenomeni.

Institucionet arsimore në Ferizaj edhe sivjet po përballen me braktisjen e mësimit nga nxënësit, ndërkohë që Komuna ka aktivizuar ekipe për parandalim e kësaj dukurie. Me dhjetëra nxënës kanë lënë shkollën, një fenomen ky që ka ndodhur më shumë në shkolla fillore, por së fundi ka përfshirë edhe shkollat e mesme.

Në Shkollën e Mesme Profesionale “Zenel Hajdini” gjatë këtij viti shkollor e kanë braktisur mësimin gjithsej 17 nxënës.