Kosovë

Mbetjet medicinale në Ferizaj rrezikojnë qytetarët dhe punëtorët e KRM “Pastërtia”

 

Qytetarët e Komunës së Ferizajt dhe punëtorët e Kompanisë së Mbeturinave “Pastërtia” prej vitesh janë të rrezikuar nga mbetjet medicionale të cilat po hidhen vend e pa vend nga ordinancat private. Shpeshherë këto mbetje po fotografohen nga qytetarët nëpër trotuare dhe afër kontejnerëve, megjithëse sipas ligjit, ato paraprakisht duhet të asgjësohen në “Inserator”.

Në gjithë territorin e Kosovës janë vetëm shtatë qendra të licencuara me “Inserator” për asgjësimin e mbetjeve medicionale. Një qendër e tillë është edhe në hapësirat e Spitalit Rajonal të Ferizajt, mirëpo shumica e ordinancave private nuk kanë arritur të bëjnë ndonjë marrëveshje me këtë Spital, pasi që asgjësimi i mbetjeve është me pagesë. Ndërkaq, në Komunën e Ferizajt kanë thënë se nuk kanë inspektorë të shëndetësisë për t’i inspektuar ordinancat private rreth çështjes së asgjësimit të mbetjeve.