Kosovë

Opozita në Lipjan akuzon qeverisjen për “kurdisje” të konkurseve publike

 

Subjektet opozitare në Lipjan, Lëvizja Vetëvendosje dhe Partia Demokratike kanë akuzuar qeverisjen lokale për “kurdisje” të disa konkurseve për pozita menaxheriale në sektorin e arsimit, shëndetësisë dhe në departamentin e zyrës së kryetarit.

Sipas opozitës qeverisja e LDK-së në mënyrë të kundërligjshme ka nisur t’i “rehatoi” disa militantë në prag të gjashtëmujorit nga zgjedhjet lokale. Lëvizja Vetëvendosje, nëpërmjet një reagimi publik ,të premten, ka bërë të ditur se qeverisja lokale ka në fokus të punësoi edhe persona të tjerë cilët së fundi i janë bashkuar partisë së kryetarit Ahmeti.