Kosovë

Drejtoria e Financave në Prizren shpalos hollësitë e vendimit për faljen e borxheve të bizneseve

Drejtoria e Financave në Prizren shpalos hollësitë e vendimit për faljen e borxheve të bizneseve
 

Rreth 6 mijë biznese në Komunën e Prizrenit parashihet të përfitojnë nga një vendim i Kuvendit të Komunës për faljen e obligimeve në emër të taksës komunale për biznese. Ndërkohë një numër më i vogël i bizneseve do të përfitojnë falje të borxheve në emër të taksës për shfrytëzimin e pronës komunale dhe hapësirave publike.

Drejtoresha për Financa në Komunën e Prizrenit, Leonora Çerreti të mërkurën ka shpjeguar se në bazë të vendimit të miratuar nga KK-ja në nëntor të vitit të shkuar parashihet lirimi i një pjese të konsiderueshme të obligimeve që janë mbledhur në vitet e shkuara. “Duke pas parasysh periudhën e pandemisë kemi menduar që është koha më e përshtatshme për një vendim të tillë”, ka thënë ajo.