Kosovë

Opozita thotë se “kokat e krimit” gjenden në maje të hierarkisë në Komunën e Pejës

 

“Për LVV-në këto raste të fundit janë shqetësime shumë të mëdha, sepse keqpërdorimet, arrestimet e dënimet janë duke vazhduar. LVV inkurajon prokurorinë që mos të ndalen vetëm me ‘peshqit e vegjël’, por të shkojnë me hetime deri te burimi ku ndodh krimi dhe ata që janë kokat e krimit. Kokat e krimit dihet kush janë, autoritetet në komunën e Pejës. Ne duhet të shikojmë a kanë qenë të përfshirë ata. Se me ndodh gjithë këto maniverzime, gjithë këto para me qarkullua nëpër dorën e punëtorëve të thjeshtë të komunës, është disi e pamundur”, anëtari i kryesisë së LVV në Pejë, Bashkim Nurboja

Pejë, 3 mars - Arrestimi të martën i zyrtarit të Drejtorisë së Bujqësisë në Komunën e Pejës, Alban Bushati, për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe marrje të ryshfetit në aferën e subvencioneve të Ministrisë së Bujqësisë dhe dënimi me gjashtë muaj burg i shefit të kabinetit të kryetarit të Pejës, Durim Sheremeti, të hënën nga Gjykata Themelore e Pejës, për keqpërdorim të detyrës zyrtare, ka shkaktuar reagime të dy subjekteve opozitare në Pejë, Lëvizjes Vetëvendosje (LVV) dhe Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK).