Kosovë

Në Lipjan më 2020, 3638 fletëparaqitje për gjykatë për shkelje të masave anti-COVID

 

Inspektorati i Komunës së Lipjanit ka njoftuar të martën se në vitin 2020 ka iniciuar 3 mijë e 638 fletëparaqitje për gjykatë për kundërvajtje të qytetarëve dhe bizneseve që kishin shkelur masat anti-COVID.

Në një raport të punës për vitin e shkuar, Inspektorati në Lipjan ka thënë se ka mbyllur nëntë lokale afariste, ndërsa janë lëshuar 1244 vendime për vetizolim të qytetarëve. Janë monitoruar 31 ceremoni të varrimeve si pasojë e pandemisë.