Kosovë

“Handikosi” në Pejë ndjehet e diskriminuar nga Komuna

“Handikosi” në Pejë ndjehet e diskriminuar nga Komuna
 

Gjendja pandemike në vend nuk ka kaluar pa pasoja as në qendrën rajonale të “Handikosit” në Pejë. Veçanërisht gjendja financiare po i shkakton probleme kësaj qendre që ofron shërbime personave me aftësi të kufizuara nga komuna e Pejës, Klinës, Deçanit dhe Junikut.

Për shkak të mungesës financiare, në këtë qendër janë duke punuar sivjet më tepër në baza vullnetare, duke iu ofruar shërbime të vazhdueshme psikologjike, fiziatrike, vizita shtëpiake, shpërndarje të mjeteve të nevojshme ortopedike dhe shërbime tjera personave të regjistruar në këtë qendër, përfshirë fëmijë e të rritur.