Kosovë

600 qen shtëpiakë në Viti vaksinohen kundër tërbimit

600 qen shtëpiakë në Viti vaksinohen kundër tërbimit
Foto: Ilustrim

Në komunën e Vitisë është duke vazhduar vaksinimi i qenve shtëpiakë kundër tërbimit dhe ekinokokozës. Deri tani janë vaksinuar rreth 600 qen shtëpiakë.

Komuna për çdo qen që vaksinohet paguan 2 euro ndërkaq Agjencioni i Ushqimit dhe Veterinarisë ofron vaksinën. Drejtori i Inspeksionit në këtë komunë, Skënder Ahmeti deklaron se veterinerët të cilët janë të angazhuar kanë edhe databazën për qentë shtëpiakë.