Kosovë

Jeta me frikë në banesat e përkohshme

Jeta me frikë në banesat e përkohshme

Me stres e frikë thonë se janë duke i jetuar ditët e netët banorët e një objekti kolektiv të quajtur Hade e Hade 2 në qytetin e Obiliqit prejse u është dërguar vendimi nga zyrtarët komunalë për t’i liruar ato.

Këta banues, që ishin vendosur këtu në vitin 2007 nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, tre vjet pasi ishin larguar dhunshëm nga trojet e tyre në fshatin Hade për t’iu bërë vend mihjeve të reja të thëngjillit nga Korporata Energjetike e Kosovës (KEK), thonë se nuk kanë ku të shkojnë nëse Komuna e Obiliqit e zbaton vendimin e saj për t’i larguar nga aty.