Kosovë

VV: Komuna e Podujevës është uzurpuar nga Nexhmi Rudari

VV: Komuna e Podujevës është uzurpuar nga Nexhmi Rudari

Aktivistë të Lëvizjes Vetëvendosje në Podujevë e kanë akuzuar nënkryetarin e Komunës, Nexhmi Rudari, për uzurpim të objektit të administratës. Nëpërmjet një aksioni simbolik para objektit të komunës ata e kanë vendosur një baner ku shihet presidenti Hashim Thaçi, i cili ua ka lidhur duart ministrit të Punëve të Brendshme, Agim Veliut dhe ushtruesit të detyrës së kryetarit të komunës së Podujevës, Nexhmi Rudarit.

Aktivisti Fatri Zhitia ka thënë Komuna e Podujevës po udhëhiqet nga një person që nuk ka marrë asnjë votë në zgjedhjet lokale të vitit 2017.