Kosovë

Opozita akuzon LDK-në se po i keqpërdor subvencionet komunale për vota

 

Zyrtarët të partive opozitare në Podujevë, VV e PDK, që janë në garë për të parin e komunës, kanë akuzuar partinë në pushtet, LDK-në, se po i keqpërdor subvencionet komunale për blerjen e votave.

Komuna e Podujevës ka mbetur pa kryetar, prej kur Agim Veliu dha dorëheqjen në javën e parë të shkurtit, për t’u emëruar ministër i Punëve të Brendshme dhe Administratës Publike në Qeverinë Kurti. Edhe pse ka përfunduar fushata dhjetëditore për zgjedhjet e jashtëzakonshme në këtë komunë, mbajtja e tyre që ishte paraparë më 15 mars, është shtyrë për afat të pacaktuar për shkak të pandemisë COVID-19. Ndërkohë, opozitarët në Podujevë thonë se komunarët po i shtyjnë edhe afatet për aplikim për subvencione në këmbim të votave.