Kosovë

Autoritetet vlerësojnë se një shtëpi në Cernicë u dogj nga pakujdesia, Haziri e Jevtiq dënojnë aktin

Autoritetet vlerësojnë se një shtëpi në Cernicë u dogj nga pakujdesia, Haziri e Jevtiq dënojnë aktin

Të martën në fshatin Cernicë të komunës së Gjilanit një shtëpi e pabanuar është përfshirë nga flakët dhe për shuarjen e zjarrit kanë intervenuar njësia e zjarrfikësve. Në këtë shtëpi janë shënuar disa dëme materiale. Zyrtarët të cilët merren me analizimin e shkaqeve të zjarrit kanë konstatuar se ky rast ka të bëjë me zjarrvënie nga pakujdesia dhe jo zjarrvënie të qëllimshme. Teksa policia po heton rastin, kryetari i komunës dhe ministri për Kthim kanë dënuar aktin.

Pushteti komunal në Gjilan ka dënuar aktin e dëmtimit të pronës private gjersa është zotuar se do të kompensohet pronari për dëmet që i janë shkaktuar. Ndërkaq pronari i shtëpisë i cili është pjesëtar i nacionaliteti serb nuk jeton në Kosovë. Kryetari i komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri nuk ka pritur përfundimin e hetimeve të cilat realizohen nga policia por ka konkluduar se dhunimi i pronës në fshatin Cernicë është kryer nga disa të rinj të cilët kanë shfrytëzuar këtë shtëpi për të zhvilluar ndeja të argëtimit dhe se zjarri kishte ndodhur nga pakujdesia.