Kosovë

Inspektorati i Ferizajt inspekton marketet, farmacitë dhe furrat e bukës

Inspektorati i Ferizajt inspekton marketet, farmacitë dhe furrat e bukës

Inspektorati i komunës së Ferizajt gjatë këtyre ditëve po vazhdojnë t’i inspektojnë të gjitha bizneset si furra të bukës, markete dhe barnatore me qëllim që pronarët e tyre të vendosin rregull dhe rend për ta ruajtur distancën ndaj konsumatorëve.

Po ashtu inspektorati po i kontrollon këto biznese për të parë nëse punonjësit e tyre i kanë marrë masat mbrojtëse si përdorimi i dorëzave dhe maskave gjatë orarit të punës me qëllim të parandalimit të virusit Covid-19. Në kuadër të kësaj inspektorati po i përcjellë edhe çmimet e produkteve të ndryshme. Në këtë aksion janë duke punuar dy ekipe të inspektoratit të komunës, ndërkohë deri tash nuk është shqiptuar asnjë gjobë ndaj bizneseve për mosrespektim të kritereve.