Kosovë

Kërkohet shkarkimi i tre drejtorëve të akuzuar për keqpërdorim të pozitës në Prizren

Foto: Koha
 

Organizatat e shoqërisë civile kanë kërkuar nga kryetari i Komunës së Prizrenit, shkarkimin e tre drejtorëve komunal ndaj të cilëve është ngritur aktakuzë për keqpërdorim të pozitës.

Sipas një njoftimi dërguar mediave, Prokuroria Themelore në Prizren me datë 3 dhjetor 2019 ka njoftuar se ka ngritur aktakuzë kundër tre drejtorëve komunalë dhe dy personave tjerë për shkak të dyshimit të bazuar se në bashkëkryerje kanë kryer veprën penale “Keqpërdorimi i pozitës apo autoritetit zyrtar” nga neni 422, paragrafi 1 lidhur me paragrafin 2, pika 2.6 lidhur me nenin 31 të Kodit Penal të Republikës së Kosovës.