Kosovë

Dështon ndërtimi i laurës në Rugovë

Dështon ndërtimi i laurës në Rugovë
 

Pas ndërtimit të dy laurave në Bjeshkët e Deçanit, për të cilat në këtë komunë nuk ka pasur kundërshtime, Ministria e Mjedisit ka ndërtuar edhe laurën e nisur në Grykë të Junikut, ndonëse ndërtimi i saj ishte ndërprerë verës për shkak të kundërshtimit të komunitetit dhe komunës.

Por, siç tregon Fatmir Morina, drejtor i Drejtorisë për Administrimin e Parkut Kombëtar “Bjeshkët e Nemuna” në Pejë, edhe ajo laurë është ndërtuar dhe pritet së shpejti të lëshohet në funksion. “Jemi marrë vesh me komunën dhe komunitetin që me fillua laura atje. Laura në Junik fillon të punojë sa të përfundojë shiu. Ka pas me përfundua këtë javë, por për shkak të motit është shtyrë”, tha Morina, shkruan sot Koha Ditore.