Në Gurabardh të Malishevës filloi rregullimi i varrezave të 22 martirëve të rënë 100 vjet më parë

Në Gurabardh të Malishevës filloi rregullimi i varrezave të 22 martirëve të rënë 100 vjet më parë

22 July 2019 13:21

Malishevë, 22 korrik - Njëqind vite më parë, në fshatin Gurbardh, kishte ndodhur një prej masakrave më të mëdha të asaj kohe, ku forcat serbo-malazeze kishin vrarë 22 banorë.

Në kujtim të kësaj masakre dhe në kujtim të të vrarëve, sot kanë filluar punimet për rregullimin e varrezave të martirëve, të vrarë në këtë masakër.

Në fillimin e punimeve për rregullimin e këtyre varreza morën pjesë edhe zyrtarë komunalë.

Projekti për rregullimin e varrezave të 22 martirëve të masakrës së Gurbardhit, të vrarë njëqind vite më parë, financohet nga Komuna e Malishevës.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme