Kosovë

Jezuitët e kanë derën hapur për kthim në “Lyola”

Jezuitët e kanë derën hapur për kthim në “Lyola”

Udhëheqja e përkohshme e ALG “Loyola” ka përsëritur qëndrimin se jezuitët e kanë derën hapur për t’u kthyer në këtë institucion arsimor, që vepron në Prizren. Pas kërkesës së parashtruar ditë më parë nga Këshilli i Prindërve të shkollës fillore “Loyola”, kryetari i Bordit dhe drejtor i përkohshëm i ALG-së, Fadil Hamzaj, ka theksuar se kthimi i jezuitëve në menaxhmentin e ALG “Loyola” varet nga vetë jezuitët dhe jo nga menaxhmenti i “Loyolas”.

Për këtë arsye ka shtuar se Këshilli i Prindërve të shkollës fillore “Loyola” nuk ka të drejtë që të paraqesë këso kushtesh. Në të njëjtën kohë ka paralajmëruar emërimin e një drejtori gjerman për “Loyolan”, i cili nga shtatori parashihet që ta marrë detyrën, shkruan sot Koha Ditore.