Kosovë

Shpërfillet kërkesa e opozitës në Lipjan për raportim të gjendjes së arsimit

 

Këshilltarët në Kuvendin Komunal të Lipjanit nga radhët e opozitës prej tre muajsh po e kërkojnë një raport nga komuna në lidhje me gjendjen e sektorit të arsimit në përgjithësi, mirëpo deri tashti kërkesat e tyre janë shpërfillur.

Një debat i gjatë rreth kësaj teme është zhvilluar edhe në mbledhjen e fundit të KK-së derisa opozita ka publikuar një varg parregullsish në lidhje me sektorin e arsimit me arsyetim se komuna nuk po e sjellë një raport të tillë për institucionet shkollore. Sipas këshilltarëve nga radhët e PDK-së dhe Lëvizjes Vetëvendosje, Drejtoria komunale e Arsimit përveç të tjerash do të duhej të ndërhynte tashmë duke identifikuar dhe evidentuar të gjithë psikologët të cilët nuk po e kryejnë punën për të cilën janë kompetentë dhe për të cilën marrin paga në baza mujore nga paratë e taksapaguesve, shkruan sot Koha Ditore.