Kosovë

Ariut të rrezikshëm në Prizren rekomandohet t’i ndërrohet lokacioni

Ariut të rrezikshëm në Prizren rekomandohet t’i ndërrohet lokacioni

Agjencia për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës në kuadër të Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor ka kërkuar ndihmë edhe nga Forcat e Sigurisë së Kosovës për menaxhimin e situatës së sigurisë në fshatin Pouskë të Prizrenit, të krijuar pas sulmeve nga ariu i murrmë.

Sipas njoftimit të AMMK-së, një ekip nga njësia ndërlidhëse e FSK-së për reagim në rastet e krizave së bashku me disa anëtarë të komisionit të formuar nga kjo agjenci, kanë dalë në vendin e ngjarjes. Kësisoj autoritetet përgjegjëse kanë vlerësuar se zgjidhja më e mirë për ta tejkaluar situatën është ndërrimi i lokacionit për ariun e murrmë, shkruan sot Koha Ditore.