Kosovë

Vihet në dyshim qëllimi i nismës për ndryshimin e Statutit në Obiliq

Vihet në dyshim qëllimi i nismës për ndryshimin e Statutit në Obiliq
 

Dy parti opozitare në Komunën e Obiliqit kanë vënë në dyshim qëllimin e propozim-ndryshimit të Statutit, duke thënë se kjo gjë mund të keqpërdoret nga kryetari Xhafer Gashi. Ky i fundit nëpërmjet një kërkese zyrtare i ka propozuar Kuvendit Komunal të ndryshojë këtë dokument për shkak të ndërrimit të adresës së objektit të administratës. Por një fjali në fund të kësaj kërkese lë të hapur mundësinë edhe për ndryshime të tjera.

“Bazuar në nenin 116 dhe pika 1.1 të Statutit të Komunës së Obiliqit nr. 1-34 datë 25.04.2016, kryetari i Komunës propozon plotësim-ndryshimin e Statutit komunal. Ky propozim për plotësim-ndryshimin e Statutit të Komunës është paraparë pas zhvendosjes nga objekti i Komunës së vjetër në objektin e Komunës së re, me adresë rr.’Adem Jashari’, nr.2, 15000 Obiliq, duhet të ndryshohet edhe në Statusin (Statutin v.j.) e Komunës”, thuhet në kërkesën e kryetarit Xhafer Gashi.