Kosovë

Ndërtimi i rrugës transitore e Klinës pritet të nisë në vjeshtë

Ndërtimi i rrugës transitore e Klinës pritet të nisë në vjeshtë

Projekti për ndërtimin e rrugës transitore tetë kilometra të gjatë, prej lokacionit kur lidhën rrugët e magjistrales Pejë-Prishtinë me atë për në Gjakovë, deri në anën tjetër të Klinës mbi zonën industriale, ku kjo transitore do të lidhet me rrugët për në Istog dhe Skenderaj, ende është vetëm në letër, ndonëse verën e kaluar ishte thënë se procedurat tenderuese për këtë rrugë që do të zbrazte qytetin e Klinës nga qarkullimi i automjeteve, do të nisin në tetor të vitit të kaluar, shkruan sot “Koha Ditore”.

Kështu kishte shpresuar kryetari i Klinës, Zenun Elezaj, se do të ndodhte, pasi gushtin e kaluar projekti ka qenë në fazën e hartimit nga Ministria e Infrastrukturës, si financuese e këtij projekti, megjithëse fillimisht ishte menduar që të financohet në bashkëfinancim me Komunën.