Kosovë

Obiliqi ia ndërron emrin sheshit të emërtuar para pesë muajsh

Obiliqi ia ndërron emrin sheshit të emërtuar para pesë muajsh
 

Komunarët e Obiliqit ia kanë ndërruar emrin sheshit të qytetit “Adem Preniqi”, që ia kishte vendosur më 30 tetor të vitit të kaluar. Ky shesh që bartte emrin e ish-kryesuesit të Kuvendit Komunal, Adem Preniqi, kishte hasur në kundërshtim nga shoqatat e dala nga lufta, por edhe të Lëvizjes Vetëvendosje dhe asaj për Bashkim.

Bile, kjo e fundit kishte dalë nga koalicioni me AAK-në në këtë komunë për shkak të mospajtimeve me këtë emër. Pas pesë muajve, emërtimi i sheshit është ndërruar dhe tash në mbledhjen e fundit të Kuvendit Komunal i është vendosur “Dëshmorët e Kombit”. Ky kishte qenë propozim i shoqatave të dala nga lufta e UÇK-së, por që nuk ishte hedhur fare në votim, në tetor të vitit të kaluar, shkruan sot Koha Ditore.