Kosovë

Borxhi i Prizrenit 2.2 milionë euro

Borxhi i Prizrenit 2.2 milionë euro

Komuna e Prizrenit vitin financiar 2018 e ka mbyllur me obligime të papaguara në vlerën mbi 2.2 milionë euro. Sipas raportit vjetor financiar, obligime ka në të gjitha kategoritë ekonomike të buxhetit, ndonëse pjesa më e madhe e tyre figurojnë te investimet kapitale me vlerën 1.85 milionë euro.

Opozitarët vlerësojnë se këto të dhëna e konfirmojnë paaftësinë e Ekzekutivit për të menaxhuar buxhetin e projektet. Në anën tjetër, zyrtarët e lartë të Qeverisë komunale kanë theksuar se mund të ketë obligime të papaguara për shkak të procedurave dhe natyrës së punës, të cilat sipas tyre me alokimin e mjeteve shlyhen brenda afateve optimale, shkruan sot Koha Ditore.