Kosovë

Rrënohen lokalet në qendrën e Deçanit për zbatimin e Planit rregullues

Rrënohen lokalet në qendrën e Deçanit për zbatimin e Planit rregullues
 

Inspektorati Komunal i Deçanit, në asistim të Policisë së Kosovës, ka nisur të hënën rrënimin e dhjetë lokaleve që gjenden në qendër të Deçanit, në anën e majtë të rrugës kryesore përballë objektit të Komunës.

Rrënimi i këtyre lokaleve, siç kanë sqaruar organet komunale, po bëhet më qëllim të zbatimit të Planit rregullues për qendrën e qytetit dhe zgjerimin e sheshit të qytetit. Lokalet, që kanë nisur të rrënohen, janë ndërtuar në tokë komunale në periudhën e paraluftës me leje të përkohshme, e pastaj ato leje, siç sqaron drejtori i Urbanizmit, Ramë Melaj, po të njëjtën periudhë i kanë bërë të përhershme, shkruan sot Koha Ditore.