Kosovë

Shumica e nxënësve me probleme dentare dhe të frymëmarrjes në Obiliq

Shumica e nxënësve me probleme dentare dhe të frymëmarrjes në Obiliq
 

Dhëmbët e prishur po del t’i kenë shumica e fëmijëve të Komunës së Obiliqit. Kontrollet që u janë bërë atyre nga mjekët stomatologë në shkollat e kësaj komune, ka rezultuar se gati të gjithë nxënësit e tri moshave të ndryshme (ata që janë përfshirë në këto kontrolle) kanë telashe me dhëmbë.

Këto kontrolle që janë zhvilluar gjatë vitit 2018 kanë përfshirë nxënësit e klasave të para, të katërta dhe të teta. Numri total ka qenë 922. Drejtori i Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare (QKMF) në Obiliq, Haki Jashari, thotë se prej tyre nuk kanë qenë më shumë se 20 nxënës me dhëmbë të shëndoshë, shkruan sot Koha Ditore.