Kosovë

Dy fshatra s’ lejojnë ndërtimin e hidrocentraleve në lumin Llap

Dy fshatra s’ lejojnë ndërtimin e hidrocentraleve në lumin Llap

Banorët e fshatrave Murgull e Brecë të Komunës së Podujevës po e kundërshtojnë ndërtimin e hidrocentraleve në lumin Llap, gjë të cilën po synon ta bëjë një kompani private.

Edhe pse për këtë çështje në shtator të 2017-s banorët kishin bërë peticion, të cilin ua kishin dërguar Komunës së Podujevës dhe Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, komunarët e kanë diskutuar këtë çështje pas një viti, shkruan sot Koha Ditore.