Dashi

Dashi

21.03-20.04

Merreni situatën në duart tuaja dhe mbroni privatësinë tuaj. Një mosmarrëveshje familjare do të bëhet publike për shkak se fqinjët janë vërdallë. Nëse diskutimi është i pashmangshëm, sigurohuni t’i mbyllni dyert dhe të mos lejoni qasje për askënd që ka dëshirë të merret me thashetheme. Bëhuni të durueshëm dhe tolerantë me një person që po ju shkakton telashe. Bëhuni të sjellshëm dhe mos u jepni njerëzve rast të shpërndajnë thashetheme për ju.

Demi

Demi

21.04-20.05

Asnjëherë nuk do ta kuptoni se si punon mendja e një të afërmi të moshuar. Atëherë pse po përpiqeni ta bëni? Nëse nuk mund të pajtoheni me të, thuajini atë që keni dhe ndërpriteni bisedën. Nuk ka nevojë ta diskutoni të njëjtën temë sa herë që takoheni. Shfrytëzoni rastin të ndërroni temën kur dikush i familjes komenton për jetën tuaj private ose për punën. Edhe pse i keni të afërm nuk do të thotë se ata duhet t’ju tregojnë çka të bëni. Zakonisht nuk e keni shprehi të argumentoni për gjithçka që flasin por s’mund t’ua ndaloni të tjerëve ta bëjnë këtë.

Binjakët

Binjakët

21.05-20.06

Mos u brengosni të mendoni a do të shkojnë mirë apo keq ndryshimet që keni bërë. Këto ndryshime do të ndodhin, sidoqoftë. Nëse disa plane nuk shkojnë si keni dëshiruar, mund t’i ndryshoni në të ardhmen. Nuk është lehtë të besoni në gjykimet e personave tjerë, sidomos kur nuk i njihni mirë. Sa më shpejt që të ndjeni çlirim nga to, aq më të relaksuar do të jeni.

Gaforrja

Gaforrja

21.06-20.07

Nuk ka kuptime të dyfishta në fjalët që të tjerët po flasin, kështu që ndaloni me këtë imagjinatë. Herë pas here kjo mund të jetë shumë e ndjeshme për ju. Si mund të komunikojnë lirshëm kolegët, miqtë apo familjarët nëse ju dyshoni se kanë motive të fshehta në fjalët dhe veprimet e tyre? Mos mendoni se ata nuk e kanë vërejtur këtë sepse është shumë e qartë se sa sulmues jeni gjatë gjithë kohës. Nëse harroni këtë shprehi edhe ata do të jenë më të lirë. Këto marrëdhënie mund të përmirësohen nëse ju ndaloni së lexuari mes rreshtash.

Luani

Luani

21.07-20.08

Duhet të mos shqetësoheni më se çka mendojnë njerëzit edhe nëse kjo nënkupton se mund të dukeni egoistë përkohësisht. Një vendim i rëndësishëm që duhet të merrni është shumë vendimtar për të ardhmen tuaj. Të tjerët do të mundohen të ndikojnë në zgjedhjet tuaja. A po vazhdoni me këtë punë sepse të tjerët duan apo frikoheni nga përshtypja negative që mund të marrë miku juaj? Gjeni guximin të thoni gjithçka që keni në mendje edhe nëse kjo bie në kundërshtim me pritjet që kanë për ju.

Virgjëresha

Virgjëresha

21.08-20.09

Mbani mendimet tuaja për veten dhe personat që janë në pozitë për t’ju ndihmuar nuk do të kenë ide sesa imagjinativ mund të jeni. Nëse jeni përfshirë në çfarëdo lloj projekti, mënyra më e mirë për të kontribuar është të zbuloni çka jeni duke menduar. Përpjekjet e bashkuara do të jenë zgjidhje e suksesshme për një problem. Tendencat tuaja drejt perfeksionimit nganjëherë mund të krijojnë kritika, por sot askush nuk do ta ketë të vështirë të përmbush standardin tuaj të lart.

Peshorja

Peshorja

21.09-20.10

Disa obligime që i keni marrë me shumë pesimizëm tani po ju duken më tërheqëse. Kur gjërat shkojnë mirë, do të keni më pak nevojë për siguri. Kjo do t’ju japë pushim juve edhe një miku që ju ka qëndruar pranë. Nuk keni dëshirë të jeni barrë e dikujt por miku juaj ka filluar të lodhet duke ju dhënë përkrahje emocionale. Jeni gati të qëndroni në këmbët tuaja dhe duhet ta bëni këtë para se të hyni në ndonjë lidhje. Aranzhoni ndonjë trajtim special për t’i shprehur falënderimet këtij personi për durimin dhe mirësinë që ka treguar deri tani.

Akrepi

Akrepi

21.10-20.11

Problemet familjare ndërlidhen me një të afërm me të cilin asnjëherë nuk i keni pasur punët mirë. Komentet e tij janë thumbuese, por ju dini si duhet vepruar. Nuk jeni të mirë dhe dini të vlerësoni kur akuzat ju drejtohen drejtpërdrejt juve. Kjo nuk është asgjë që s’mund të përballoni. Gjithmonë keni pasur sens të mirë për perspektiva dhe kjo ju ndihmon të zgjidhni problemet.

Shigjetari

Shigjetari

21.11-20.12

Jeni përcaktuar t’i hidhni disa gjësende që nuk i përdorni por nëse ky vendim është impulsiv, më mirë tejkalojeni. Ka disa mënyra për të zgjeruar hapësirën në shtëpinë apo vendin e punës pa pasur nevojë të gjuani asgjë. Shikoni më shumë se si po shpenzoni dhe vlerësoni gjërat që vlejnë. Nuk mund të jeni të sigurt nëse cimeri ose kolegu do të mbështesin idetë tuaja. Mënyra më e mirë për ta kuptuar këtë është të bisedoni hapur.

Bricjapi

Bricjapi

21.12-20.01

Gjithmonë keni qenë tip elastik e i shkathët dhe kjo nuk është diçka që s’vihet re. Një sfidë që keni pranuar do të jetë në favorin tuaj dhe do t’i vë në pah të gjitha aftësitë tuaja afariste. Meqenëse varen shumë nga ju, disa njerëz do t’ju përgjigjen në mënyrë më pozitive se asnjëherë më parë. Ju nuk mashtroheni nga kjo lloj miqësie e papritur por nëse ata kanë nevojë për ndihmë, ju do t’i ndihmoni sepse nuk është në natyrën tuaj t’i refuzoni.

Ujori

Ujori

21.01-20.02

Marrëdhënia shoqërore me shefin tuaj ju ndihmon të arrini marrëveshje të shpejta lidhur me metodat e reja në punë. Kolegët tjerë do ta kenë më të vështirë. Ata do të varin turinjtë por ju duhet t’i injoroni. Ju e dini se ky eksperiment do të jetë i suksesshëm sepse e keni provuar edhe më herët. Përfundimisht, vërejtjet e mosmiratimet e tyre do të kthehen në aprovime.

Peshqit

Peshqit

21.02-20.03

Informacioni që keni pritur prej kohësh do t’ju mundësojë të bëni një përparim vendimtar. Faktet që janë mbajtur fshehtë me vjet tani janë zbuluar dhe kjo do t’i ndryshojë planet tuaja për të ardhmen. Jepini vetes mundësinë që t’u shmangeni reagimeve të ngutura. Nëse ndonjë mik ose koleg provon t’ju japë ndonjë këshillë, mos e merrni me të keq. Dëgjoni sugjerimet e tij, jo vetëm pse është i ndjeshëm por sepse mund të përfitoni nga to.