EXPRESS

Artistët nga Kosova ndalohen si "trafikantë tritoli" në Shqipëri

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Mëngjesi i së hënës e ka gjetur drejtorin e Drejtorisë Vendore të Policisë në Tiranë, Tonin Vocaj, para kamerave në një konferencë për media, duke dhënë sqarime për dy aksione policore dhe disa të arrestuar për trafikim të lëndëve eksplozive e montues të mjeteve shpërthyese. Sipas tij, pas një “pune hetimore 4-mujore” e “duke përdorur metoda speciale të hetimit” është bërë goditja e një grupi kriminal nga Kosova, që kryente trafikim armësh dhe lëndësh eksplozive nga Kosova në drejtim të Shqipërisë. Midis të arrestuarve ishin tre shtetas kosovarë dhe dy të tjerë ngelin në kërkim.

Por drejtori Vocaj në konferencën pompoze nuk ka përmendur një huqje: ndalimin, arrestimin e keqtrajtimin e një grupi tjetër kosovarësh, anëtarëve të ekipit të shfaqjes “The Handke Project”, produksion i Qendrës “Multimedia”. Pas dy interpretimeve të shfaqjes në “Teatro di Rifredi”, në Firence më 2 dhe 3 shkurt, në ditën e katërt të këtij muaji ekipi ka ateruar në aeroportin “Nënë Tereza” në Rinas. Më pas kanë marrë rrugën drejt Prishtinës. Në vendin ku bëhet pagesa e shfrytëzimit të “Rrugës së Kombit”, rreth orës 00:30 patrullat e Policisë kanë qenë duke kontrolluar për gjoja kapjen e anëtarëve të grupit kriminal në kërkim. Në një prej makinave ishin tre anëtarë të ekipit. Në sytë e pjesëtarëve të Policisë dolën më shumë se të dyshimtë. U shoqëruan dhe mbajtën në Kukës për tri orë e më pas në Tiranë deri në mëngjes.