EXPRESS

“Motrat tona” në thirrjen kundër dhunës

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

“Motrat tona” s’është vetëm ekspozitë e performancë. As elementet e saj s’janë vetëm vepra arti. Në tërësi është urgjencë për fatin e vajzës e gruas. Pasqyrim i dhunës e vrasjes me të cilën shikuesi përballet e sfidohet. Bazuar në veprën e parë realiste shqiptare realizuar fiks 140 vjet më parë – ikoniken “Motra Tone” të Kolë Idromenos – ekspozita e artistes Ms.Indefinite sjell prapaskenat e ngjarjeve të trishta. Është thirrje për ndërgjegjësim dhe një lloj eksperimenti se sa kanë rol veprimet e secilit.

Prej krejt veprave, janë dy instalacione që e vënë secilin në pozicion tjetër. Dy pasqyra të varura në mur të vendosura në korniza të fotografisë me qirinjtë e ndezur sfidojnë dhe e vënë në mëdyshje fatin e vështruesve.