EXPRESS

Kosova e viteve ’80 në film

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Analiza e krijimtarisë kinematografike bashkë me rishikimet e kritikave të filmave vendorë të viteve ’80 dhe jo vetëm ndërtojnë rrëfimet në “Belbëzimet e Universalitetit” të Tevfik Radës dhe të “Limitet e Reprezentimit” të Sezgin Boynikut.

Janë filmat që për temë kanë kryesisht etnitë dhe aty shpalosen ndikimet dhe censura në kohën kur Kosova ishte veç një krahinë e ish-Jugosllavisë. Por se cilësia ishte tjetër çështje, kjo vjen në konsideratë edhe me kritikat e Shkëlzen Maliqit në atë kohë.