EXPRESS

“Escort” me peshën e momentit që transformon jetë

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Është një triler dinamik, me shumë ngjarje, por në thelb i jep peshë momentit a një veprimi që ka fuqinë t’i japë jetës një kthesë të fuqishme. Në rastin e “Escort”, kahu jetësor kapërdihet për të keq. Personazhit kryesor i tjetërsohet jeta tek i shndërrohet në përpjekje të vazhdueshme për ta rikthyer në binarë. Bashkëprodhimi midis tri shteteve të Ballkanit – Kroacisë, Maqedonisë së Veriut dhe Kosovës – ka ardhur me një rrëfim si ky edhe në Prishtinë, në edicionin e 15-të të festivalit ndërkombëtar të filmit, “PriFest”. Të premten mbrëma, në “Kino Armatë”, publikun e ka futur në botën e errët të nëntokës, si një paralajmërim të pasojave të zhytjes në të. Shfaqjes i ka paraprirë një paralajmërim prej bashkëproducentit e aktorit nga Kosova, Fatmir Spahiu, se filmi është për audiencë +18.

Premiera kosovare vjen pas asaj të korrikut të sivjetmë në Festivalin e Filmit në Pula të Kroacisë, që sivjet shënoi edicionin e 70-të.