EXPRESS

Christophe Meyer i këndon jetës edhe në Kosovë

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Dashuria, jeta, rinia, tinitusi apo sëmundja e veshit, janë temat që albumi “NøMad”i shtjellon. Që të gjitha këngët pa përjashtim janë në gjuhën frënge. Megjithatë, Meyer ka vendosur që klipet e tyre t’i realizojë nëpër vende ku nuk flitet kjo gjuhë. Edhe turneun e ka fokusuar në këto vende dhe “NøMad” e solli në kinemanë “Jusuf Gërvalla” në Pejë. Meqenëse pjesa më e madhe e publikut nuk e kuptonte frëngjishten, komunikimi u bë nëpërmjet anglishtes. Këtë e kishte menduar qysh para se të niste turneu nëpër vendet ballkanike. Në ekranin përballë publikut qëndronte një ‘QR code’ që çonte në ueb-faqen e artistit. Në ballinë janë gjashtë vjegëza në gjuhë të ndryshme ballkanike, përfshirë edhe shqipen. Aty Meyer ka vendosur përkthimin e këngëve në secilën gjuhë.

Ardhja në Kosovë i kishte lënë përshtypje tejet të mirë. Kjo, për shkak të pritjes që i kishin bërë njerëzit qysh në momentin kur kishte mbërritur në kufi.