EXPRESS

Pika e vrojtimit - destinacioni i ri turistik në Prizren

 

Autoritetet komunale të Prizrenit, të hënën, kanë prezantuar projektin e Pikës së Vrojtimit në afërsi të fshatit Jabllanicë. Sipas tyre, ky projekt do t’i shërbejë zhvillimit të turizmit, përkatësisht krijimit të një destinacioni të ri turistik në natyrë, ku ofrohet pamja panoramike e Prizrenit dhe rrethit.

“Është një pamje e bukur e Prizrenit dhe me dylbi qytetarët mund të shohin më në detaje pamjet e ndryshme. Është njëra nga projektet, të cilat i ka Komuna e Prizrenit lidhur me zhvillimin e turizmit, që të krijojmë sa më shumë pika, destinime turistike, sidomos në natyrë, duke marrë parasysh zhvillimet e fundit lidhur me pandeminë ku faktikisht tani turizmi më i preferuar është ai malor ose larg njerëzve”, ka thënë kryetari i Prizrenit, Mytaher Haskuka.