EXPRESS

“Opoja vallëzon” mbledh koreografitë shqiptare

Për më shumë se pesëdhjetë vjet në qytezën e Opojës funksionon shoqëria kulturore-artistike “Bresana”, e cila gjatë fundjavës organizoi Festivalin mbarëkombëtar folklorik-burimor “Opoja vallëzon”.

 

Për më shumë se pesëdhjetë vjet në qytezën e Opojës funksionon shoqëria kulturore-artistike “Bresana”, e cila gjatë fundjavës organizoi Festivalin mbarëkombëtar folklorik-burimor “Opoja vallëzon”.

Diveristeti i këngëve, zakoneve, traditave dhe valleve të trevave shqiptare pasqyrohen në ngjarjen që organizohet me qëllimin që të rinjtë të motivohen për të mos e harruar folklorin, raporton KOHA.