CODEX

Dy vepra të pagjetura të Naim Frashërit

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA

i orientalistikës në Universitetin e Prishtinës, Abdulla Rexhepi, ka thënë se të paktën dy vepra të Naim Frashërit janë ende të pagjetura.

I ftuar në emisionin CODEX të KTV-së, ku Rexhepi ka folur për disa vepra më pak të njohura të Naim Frashërit, Rexhepi ka thënë se një antologji e letërsisë turke e përkthyer në greqisht nga Naim Frashëri dhe një vepër e tij e titulluar “Fjalë të përzgjedhura”, ende nuk figruojnë si vepra të pagjetura nga studiuesit.

Së fundi, Abdulla Rexhepi ka rigjetur, përkthyer dhe botuar në shqip, një vepër të harruar të Naim Frashërit, e quajtur “Libër leximi”.

 

i orientalistikës në Universitetin e Prishtinës, Abdulla Rexhepi, ka thënë se të paktën dy vepra të Naim Frashërit janë ende të pagjetura.

I ftuar në emisionin CODEX të KTV-së, ku Rexhepi ka folur për disa vepra më pak të njohura të Naim Frashërit, Rexhepi ka thënë se një antologji e letërsisë turke e përkthyer në greqisht nga Naim Frashëri dhe një vepër e tij e titulluar “Fjalë të përzgjedhura”, ende nuk figruojnë si vepra të pagjetura nga studiuesit.

Së fundi, Abdulla Rexhepi ka rigjetur, përkthyer dhe botuar në shqip, një vepër të harruar të Naim Frashërit, e quajtur “Libër leximi”.