CODEX

Deputeti anglez që e vizitoi Isa Boletinin në Boletin

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Në verën e vitit 1912, deputeti anglez Aubrey Herbert, e vizitoi Isa Boletinin në kullën e tij në Boletin. Për zhdërvjelltësinë e treguar, ai e përshkruan Isa Boletinin si një panterë, teksa e rrëfen këtë takim në ditarin e tij të datës 27 gusht 1912.

Ditarët e Aubrey Herbertit të viteve 1907, 1909, 1912, 1913 dhe 1918 janë përmbledhur dhe botuar nga “Artini”, në një libër me rreth 700 faqe që është përgatitur nga Bejtullah Destani dhe Jasen Tomes. Ky botim është shoqëruar me një parathënie nga historiani i shquar anglez, Noel Malcolm.