CODEX

Si kishte hyrë Ibrahim Rugova mes Albrightit dhe Holbrooket

 

Në vitin 1998, Presidenti i Kosovës Ibrahim Rugova, i kishte shkruar një letër sekretares amerikane të shtetit, Madeleine Albright ku i thoshte se ai ishte i gatshëm të bisedonte me liderin serb, Sllobodan Millosheviq, me kushtin e vetëm që bisedimet të ndërmjetësoheshin nga diplomati amerikan Richard Holbrooke.

Atë kohë, Rugova nuk e dinte që marrëdhëniet mes sekretares Albright dhe diplomatit Holbrooke ishin të acaruara dhe se ata nuk e duronin njëri tjetrin.