CODEX

Malësia e Rugovës në një roman me dy variante

 

I botuar së pari më 1960, romani “Karvani i bardhë” i shkruar nga Azem Shkreli, është ndërtuar përreth figurës së Dyl Mehmetit, në një kontekst hapësinor dhe kulturor të malësisë së Rugovës.

Plot 35 vjet pas këtij botimi, më 1995, Shkreli e botoi këtë roman të rishkruar në një variant të dytë.