Botë

Nënshkruhet marrëveshja mes Greqisë e Maqedonisë për emrin e ri

Nënshkruhet marrëveshja mes Greqisë e Maqedonisë për emrin e ri
Foto: Reuters

Kryeministri i Greqisë dhe ai i Maqedonisë kanë arritur në rajonin kufitar të Prespës të dielën për ceremoninë e nënshkrimit të marrëveshjes për t’i dhënë fund mosmarrëveshjes të vjetër mes dy vendeve për shkak të emrit të Maqedonisë.

Alexis Tsipras i Greqisë dhe Zoran Zaev i Maqedonisë ishin dëshmitarë të nënshkrimit të marrëveshjes nga ministrat e Jashtëm të të dyja vendeve, raporton Reuters.