Botë

Zaev: Besoj fuqimisht te marrëveshja për emrin

Zaev: Besoj fuqimisht te marrëveshja për emrin

Kryeministri i Maqedonisë, Zoran Zaev deklaroi se beson shumë në suksesin e marrëveshjes midis Maqedonisë dhe Greqisë, sepse me identitet të qartë dhe të njohur për veçantinë e kombit maqedonas përfundon kjo çështje dhe hapet e ardhmja për vendin.

“Shqyrtuam dhe miratuam raportin për marrëveshjen për zgjidhjen e kontestit maqedonas-grek për emrin dhe për partneritetin strategjik. Besoj fort në këtë marrëveshje, sepse me një identitet të qartë dhe të njohur për veçantinë e kombit maqedonas përfundon kjo çështje dhe hapet ardhmëria për vendin. Kjo qeveri e Republikës së Maqedonisë duhet të jetë krenare për këtë zgjidhje. Me këtë vendim shkruhet një faqe e re në historinë e vendit tonë”, shkruan Zaev në profilin e tij në Facebook.