Botë

Gareth: Marrëveshja me Greqinë i hap Maqedonisë rrugën për NATO e BE

Gareth: Marrëveshja me Greqinë i hap Maqedonisë rrugën për NATO e BE

Ambasadori britanik në Shkup, Charles Gareth përshëndeti marrëveshjen e arritur mes kryeministrave Zoran Zaev dhe Aleksis Cipras për kontestin për emrin duke thënë se kjo do t’ia hapë rrugën Maqedonisë që të shkojë përpara në integrimet euroatlantike, drejt BE-së dhe NATO-s.

“Kjo nuk është mirë vetëm për Maqedoninë, por edhe për rajonin”, tha Gareth pas nënshkrimit të Memorandumit për bashkëpunim me Qeverinë e Maqedonisë.