Botë

Pas zgjedhjeve zbuten tensionet Holandë-Turqi

 

Pas përfundimit të zgjedhjeve të përgjithshme, në të cilat fituese doli Partia Popullore për Liri dhe Demokraci, e Kryeministrit Mark Rutte, filluan të bëhen deklarata për nevojën e uljes së tensionimit me Turqinë.

Ministrja e Mbrojtjes, Xhenin Henis-Plashert (Jeanine Hennis-Plasschaert) në deklaratën e bërë për gazetarët në Hagë tha se në krizën që jetohet me Turqinë duhet të mbahet një qëndrim më pajtues.